Als klein meisje heb ik zoveel theekransjes georganiseerd met de buurmeisjes, mijn moeder die hielp in de keuken, vriendinnen die hielpen de poppen drinken te geven. Tot 4 jaar was ik nog een meisjes meisje, dat hield op met het naar school gaan. Een echt rouwdouwer werd ik, vooral spelen en ravotten met de jongens. Gek doen en boomhutten maken, eigenlijk verplaatsen het spelen met de poppen naar spelen met de jongens en de theekransjes werden boomhutten! Knapzakjes werden de theekransjes want eten ging nog steeds mee! Mijn vaders gereedschap sleepte ik geregeld richting het park om de mooiste creaties te maken van hout en wat ik allemaal vond in de garage.

Mijn ouders hadden het niet gemakkelijk met mij, mijn moeder die veel kleren zelf maakte, was meer aan het vermaken omdat ik overal achter bleef hangen en winkelhaken, nummer 1 was in nieuwe kleren en mijn vader die eigenlijk altijd wel zijn hamers en of zagen kwijt was en mij aanwijzingen moest geven hoe ik een jongen op zijn plaats moest zetten als ik niet gehoord werd in de groep van een meerderheid van oudere jongens maar trost zijn ze altijd geweest! Het koken is mij altijd bijgebleven en veel voorgedaan, paddenstoelen plukken in het Philips de Jonghpark en kastanjes rapen in het Henri Dunantpark. Bramen plukken langs het spoor, mijn vader en ik waren vaak op sleeptouw op zoek naar eten.

Mijn moeder verblijden we dan met gevonden pieren om soep van te maken, dat was een groot toneelspel wat hebben we veel gelachen vroeger en eten koken, zoeken en ontdekken was ons ding in huis.

Nu na jaren van zelf kinderen grootbrengen en veel gewerkt te hebben in de horeca in en om Eindhoven wordt het tijd dat ik weer kransjes ga organiseren, maar dan voor heel Eindhoven!

Ga weer genieten van de natuur, met mijn eigen gemaakte pickinickbox040.

Ravotten, struinen, kijken naar de wolken, op de bakfiets kom ik het naar je toebrengen, lekker nostalgisch met een vleugje moderniteit!

BESTEL EN ONTVANG EEN PICKNICKMAND VOL LEKKERS OP LOKATIE!

Bij sliders:

Picknicken in een van de prachtige parken van Eindhoven.

Complete box voor 2 personen.

Kom gezellig langs om je picknick box op te halen, je kan je picknick box van tevoren doorgeven door te bestellen via de website.

Het exacte adres afhaaladres krijg je na betaling

Bestel de picknickboxen ter plekke waar je bent en de box wordt op locatie geleverd.


Let op: je bestelling is pas compleet na betaling en bevestiging. 

Let op: Met de bakfiets wordt er bezorgt vanaf 12.00 uur op woensdag, zaterdag en zondag en op donderdag en vrijdag vanaf 15.00.

Bij Picknick040 wordt veel huisgemaakt en werken we met de beste producten en ingrediënten van het seizoen. We werken zoveel mogelijk lokaal of regionaal met producten van gepassioneerde vakmensen die duurzaam verantwoord of biologisch produceren.

Het is weer eens heerlijk weer in Eindhoven, je bedenkt, ik ga eens lekker het park in (er zijn er veel in Eindhoven). En wat zie je, een hoop gezelligheid, mensen die aan het voetballen zijn, mensen die gezellig bij elkaar zitten op bankjes of op het gras. Families met kinderen of wat jongelui die lekker chillen met elkaar. En ineens denk je daar heb ik nu ook zin in. En geen zin om weer naar huis te gaan om alles te maken en bij elkaar te zoeken.

Dan bestel je gewoon heel gemakkelijk via Picknick040 een doos vol heerlijkheden en wij komen het brengen, je stuurt je locatie en snel zit jij op je kleedje, lekker te smullen!

In de picknickbox vind je in ieder geval lekkere baguette, iets gezonds, iets zoets en iets lekkers te drinken, flesje water en een afvalzakje, want je zit in de natuur niet op een afvalberg en daar gaan wij niet aan meewerken natuurlijk!

Wijnbox:

 

Ecologisch: Daar waar het kan gebruiken wij producten die zo klein mogelijke voetprint achter laten We gebruiken een volledig composteerbare verpakkingslijn in nature kraft materiaal! De nature kraft lijn is naast milieuvriendelijk ook trendy door de bruine uitstraling.

 

Biologisch: We kijken en zoeken zoveel mogelijk naar biologische producten, Alle boxen zijn van karton en bijna alle bakjes van suikerriet, dat is goed voor de natuur en dus ook voor jou! Dan nog is het fijn als je alles in het afvalzakje doet en weggooit bij de prullenbakken die de gemeente Eindhoven in alle parken heeft staan.

De box is herbruikbaar of leuk als knutseldoos voor de kinderen of voor het oud papier, dus gooi hem niet zomaar weg!

 

Het is fijn om te weten waar je voor kiest als je biologische producten met het Europees biologisch keurmerk eet. Het keurmerk staat voor een alomvattende aanpak om landbouw en voedselproductie op alle aspecten van mens, dier en milieu in balans te brengen. Door te kiezen voor biologisch, hoef je dus niet te kiezen voor één van deze facetten, maar doe je het op al deze fronten goed. Kiezen voor biologisch is een lekkere en makkelijke manier om dagelijks het positieve verschil te maken.

 

Vegan / glutenvrij / suikervrij

Veganisme is een levenswijze waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. Wij hebben gekozen voor vegan eten en waar kon hebben we rekening gehouden met het inpakken van alles. Daarnaast zijn onze Vegan boxen ook nog gluten en suiker vrij.

 

De natuur

Met de natuur daar hebben wij best wel wat mee bij Picknick040, vandaar het biologische, ecologische en een vegan/glutenvrij/suikervrije keuzes. Daarnaast, bezitten wij geen auto maar een ouderwetse bakfiets (met een beetje elektrische hulp). Omdat jij ook geniet in de natuur en dat waarschijnlijk volgend jaar ook nog eens wil doen, vinden wij het fijn als je meedenkt, staan wij open voor input waar het beter kan en hopen wij dat ook jij de plek zo netjes mogelijk achter laat.

 

Je kan kiezen uit verschillende varianten zodat je een picknickbox hebt die bij jou past.
De boxen zijn allemaal voor 2 personen, aan te vullen met eventueel een dekentje.

 

Wijnbox :

Voor 2 personen

Fleswijn (gekoeld) / Flesje water / Franse Baguette / Brie / pesto / kruidenkaas / druiven / nootjes / olijven / toaststokjes Groente-komkommer-Yoghurtdip en iets zoets.

En voor de nodige beweging een Frisbee.

 

Natuurlijk met bestek/servetjes/natte doekjes en een afvalzakje!

 

Bierbox:

Voor 2 personen

Bier 4 flesjes (gekoeld) /Flesje water /Frisbee /Worstjes /Kaasblokjes /Popcorn /Zakje chips /Komkommer wrap /Olijven /Soepstengels bekleed met serranoham en iets zoets

 

En voor de nodige beweging een Frisbee.

 

Natuurlijk met bestek/servetjes/natte doekjes en een afvalzakje!

 

Lunchbox:

Voor 2 personen

Flesje water/ Sapje/ Salade /Franse baguette /Roomboter /Fruitsalade /2 verschillende  salades voor op de baguette /Komkommer wrap /Groentedip en iets zoets!

 

En voor de ontspanning een leuk blaadje om te lezen.

 

Natuurlijk met bordje/bestek/servetjes/natte doekjes en een afvalzakje!

 

Lunchbox kinderen

Voor 2 kinderen

Appelsap /Flesje water /Franse baguette, hazelnootpasta, hagelslag, boter /Koude pannenkoek, stroop, poedersuiker /Worteltjes /Popcorn /Koekje en een snoepje.

 

Natuurlijk met bordje/bestek/servetjes/natte doekjes en een afvalzakje!

Voor de allerkleinste bellenblaas of een frisbee geef het maar aan in de bestelling.

 

Veganbox ( 24-uur vtv bestellen )

Voor 2 personen

Zelf gemaakt vers fruit water /Sapje /Lijnzaadkrokant met mayodip en avocadodip

/Quiche met tomaat pijnboompit en basilicum /Frambozenmousse en frambozencompote

/4 stuks aan chocolade uit het assortiment van Viola PATTISSERIE

Alle recepten hebben zij aangepast en geperfectioneerd naar hun standaarden: met de hand gemaakt en 100% puur natuur

Geen chemicaliën, geen onnatuurlijke kleurstoffen en onnodige e-nummers!

Natuurlijk met bordje/bestek/servetjes/natte doekjes en een afvalzakje!

 

Picknick cadeaubon

Een Picknick ontbijt of lunch cadeau doen? Bij Picknick040 verkopen wij cadeaubonnen die naar elk gewenst bedrag zijn af te nemen.

Je kunt natuurlijk ook niet in Eindhoven te blijven, je kan ook je picknick box ophalen en naar een van de geweldige mooie natuur gebieden in de buurt gaan.

 

Linkjes naar sites waar ze picknick plaatsen aangeven:

 

https://www.dommel.nl/picknicken-aan-het-water

https://indebuurt.nl/eindhoven/genieten-van/perfecte-spot-5-x-leuke-picknickplekken-in-eindhoven~116911/4/

https://indebuurt.nl/eindhoven/gemeente/mag-dat-je-barbecue-aansteken-in-het-park~80693/

https://www.instagram.com/allesoverpicknicken/

 

Locaties

Philips de Jonghpark – 1x per dag op vast tijdstip

Karpendonkseplas – 1x per dag vast tijdstip

Parken tussen bayeauxlaan en aalsterweg

Philips van Lennenpark – 1x per dag op vast tijdstip

Of zelfs bij jou in de achtertuin of welke locatie dan ook. Alle boxen zijn af te halen.

Anne Franksplantsoen

Dommelplantsoen

Stadswandelpark

Ton Smitspark

Genneperparken

Lex en Edo Hornemanplantsoen